0 USD до 1.000.000 USD

Більше Варіантів Пошуку
We found 0 results. View results
Розширений Пошук

0 USD до 1.000.000 USD

Більше Варіантів Пошуку
we found 0 results
Your search results

Найпопулярніші і затребувані мікрорайони міста Львова для покупки житла в багатоквартирному будинку

Нікому не стане новиною те, що однокімнатні квартири цікаві молодим парам без дітей і під оренду. Двокімнатні і трикімнатні варіанти розглядають сім’ї з дітьми, тваринами або літніми батьками.

Найбільшим перспективними мікрорайонами міста є Галицький і Франківський. Перший розташовується в центрі Львова і дозволяє легко дістатися в будь-яку точку міста при необхідності. У Франківському районі знаходиться багато офісів, сучасних IT-компаній, співробітники яких підшукують собі житло неподалік. Тому, дана локація затребувана на ринку нерухомості.

По вулиці Коновальця і ​​в районі Стрийського парку часто купують елітне житло. Експерти відзначають зростаючу популярність міста Винники, який входить до складу Личаківського мікрорайону Львова. Це екологічно чисте місце, яке активно забудовується і розвивається. Вартість квадратного метра заміського житла порядком нижче, в порівнянні з квартирами у Львові. Від межі міста до Винників всього 5 км через лісопарк.

 

Квартири в новобудовах Львова

Новобудовами у Львові цікавляться покупці у віці від 23-х до 40-ка. Це можуть бути, як молоді пари, так і сім’ї з дітьми. Часто квартири в нових житлових комплексах купують ще на етапі будівництва і продають вже після введення в експлуатацію дорожче. Це вигідний. В новобудовах центральних районів міста до етапу заливки фундаменту близько 80% квартир вже продані.

Більшість покупців вибирають житло в новобудовах, в залежності від класу «економ», «комфорт» або «бізнес». Інвестори з обмеженим бюджетом воліють клас квартир економ. Вони найдоступніші за вартістю. Будинки комфорт-класу трохи краще за якістю матеріалів, благоустрою комплексу, але за житло в них доведеться заплатити дорожче.

В першу чергу, покупці оцінюють надійність забудовника, кількість вже реалізованих проектів і розташування нерухомості. Також важлива транспортна розв’язка, розвинена інфраструктура поблизу, наявність закритого паркінгу, упорядкована і доглянута територія. Кожен покупець висуває вимоги з урахуванням бюджету і класу житла, на яку він розраховує.

 

У сучасних будинках все частіше вибирають квартири на поверхах вище. Там більш мальовничий вид з вікна і житло світліше. Більшість покупців цікавиться видом будівельних матеріалів, які використовуються при зведенні будинку (цегла, газоблок, піноблок та ін.). Інвестори враховують якість дверей і вікон. Частина клієнтів цікавляться тим, що було на місці будинку до його будівництва.

Ціни на квартири від забудовників Львова стартують від 8900 грн за квадратний метр.

 

Ціни на квартири в будинках старого житлового фонду Львова

Квартири в старих будинках цікаві покупцям з обмеженим бюджетом. Таку нерухомість вибирають частіше люди середнього і старшого віку. Частина клієнтів вважають за краще такі квартири через кращої шумоізоляції, в порівнянні з деякими новобудовами.

Купити квартиру в старому будинку в центрі Львова за недорогою ціною більш зручно тим, кому потрібно терміново переїхати. Такі об’єкти найчастіше продаються в житловому стані і готовими для проживання, на відміну від новобудов, які здаються без чистової обробки.

Покупці віддають перевагу житлу з цегляними стінами. Панельні будинки мають низький попит. При покупці враховується розташування квартири в будинку. Намагаються вибирати не перший і не останній поверхи. Багато хто не розглядають кутові планування в крайніх під’їздах. Враховують стан парадного входу і наявність домофону.

При покупці житла в старому житловому фонді покупці воліють будівлі із залізобетонною сходами і таким же перекриттям. Часто в будинках можна зустріти дерев’яні конструкції, які менш довговічні і надійні. Клієнти враховують також розміщення входу і особливості планування. У багатьох проектах старого фонду зайти в квартиру можна з вулиці через балкон або кухню.

У таблиці нижче зафіксована мінімальна вартість житла(1-, 2-, і 3-кімнатну квартиру в старому житловому фонді)по локаціях міста.

 

 

Локація Однокімнатна квартира Двокімнатна квартира Трьохкімнатна квартира
Центр міста 35000$ 45000$ 60000$
Прицентральні райони 30000$ 35000$ 45000$
Окраїни міста 22000$ 25000$ 32000$

 

Для порівняння, купити однокімнатну квартиру в сусідньому місті, наприклад Івано-Франківську, можна мінімум за $ 12 000 на околиці міста.

 

Ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку Львова

Житло в сучасних будинках вторинного ринку нерухомості користується високим попитом. Його перевага в тому, що будівлі відносно недавно введені в експлуатацію і всі комунікації нові. Часто таке житло продається з сучасним і свіжим ремонтом. Ця перевага для покупців, які прагнуть, як можна швидше переїхати.

Квартири в новобудовах на вторинному ринку з ремонтом продаються через деякий час після введення в експлуатацію. У цей період всі сусіди вже закінчили галасливі ремонтні роботи, а в комплексі сформувалася інфраструктура. Серед сучасних квартир в новобудовах на вторинному ринку є багато пропозицій з дизайнерським ремонтом, дорогими меблями і технікою.

 

Мінімальні ціни на покупку житла в нових будинках вторинного ринку в центрі, районах наближених до нього і на околиці міста

Локація Однокімнатна квартира Двокімнатна квартира Трьохкімнатна квартира
Центр міста 60000$ 80000$ 100000$
Прицентральні райони 50000$ 70000$ 85000$
Окраїни міста 40000$ 60000$ 70000$

 

Актуальна вартість житлового об’єкта може відрізнятися, оскільки залежить від точного розташування, транспортного сполучення, планування та внутрішнього оздоблення стін.

 

Коли найбільш вигідні ціни на покупку та продаж квартир?

Восени спостерігається пік продажів в сфері нерухомості. У цей період можна швидко продати або купити квартиру. Максимально вигідно для покупців придбати житло взимку, в період різдвяних свят. У цей час спостерігається щорічне затишшя на ринку нерухомості і власники житла готові торгуватися і поступатися в ціні, щоб продати квартиру.

 

Який відсоток торгу при продажу?

Розмір поступки при покупці житла залежить від початкової вартості та строковості продажу. Деякі власники житла торгуються, щоб продати нерухомість, як можна швидше. В середньому відсоток поступки коливається від 5-ти до 10% від вартості квартири.

 

Будинки якого типу споруди вибирає більшість покупців?

Представники агентств нерухомості Львова розповіли, що найпопулярнішими в місті вважають будинку австрійської споруди із залізобетонною сходами і перекриттям і польський люкс. Експерти підтвердили, що це надійні будівлі з продуманим плануванням. Вони високо оцінюються і швидко продаються. Микола Ковалевський додав, що також затребувані малоквартирні будинки з власними земельними ділянками.

 

Квартири з якою кількістю кімнат затребувані серед покупців?

Найпопулярнішими на ринку продажу у Львові вважають однокімнатні квартири. Їх частка серед числа угод – 45%. Трохи менш затребуване двокімнатне житло – 30%. Трикімнатні об’єкти складають 23% купівельного попиту. Решта 2% це частина угод про продаж чотири- і п’ятикімнатних квартир.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Валюта

  • Розширений пошук

    0 USD до 1.000.000 USD

    Більше Варіантів Пошуку

Compare Listings